Hæklet uro

En uro i børneværelset er noget de fleste kender til, og mange har placeret en uro, der hvor barnet skal ligge eller sove. Selvom det lyder skørt, så skaber en uro også ro hos barnet. Det første indtryk er jo, at uroen bevæger sig frem og tilbage og måske op og ned. Det er der ikke så meget ro ved, og uroen stimulerer på den måde babyers sanser, blandt andet synet, der bliver skabt billeder, og motorisk vil barnet også gribe ud efter de nedhængende stjerner eller hvad det nu er. Der sker meget omkring en uro, når der bliver skubbet til den. Når uroen så stille og roligt stoppe med at bevæge sig, så er det også som om at roen sænker sig over barnet, og lige pludselig, så sover det.

Hæklede stjerner i uro

Hos Barnets Verden har de for eksempel en flot hæklet uro med stjerne, som både vil pynte på børneværelset, og so i den grad også vil vække barnets interesse. Når stjernerne bimler over sengen vil barnet gerne fange dem, og når det en dag lykkes, så møder hånden nogle dejlige bløde hæklede stjerne, som skal undersøges lidt nærmere. Det er måske som at ligge og kigge op i stjernerne, hvem ved had barnet tænker?

Hæklede figurer

Hos Dreamsforkids.dk er det små dansende hæklede figurer der pynter og hurtigt fanger barnets opmærksomhed. De ligner måske Lille My en smule, men det er det som barnet oplever, der er det vigtige. Det som uroen får barnet til at reagere på. Er det bevægelsen eller figurerne? Er det farverne og måske lyden? Det uroen gør er, at stimulerer mange sanser på en gang, og på den måde skabe en naturlig nysgerrighed.

Ansigter og dyr

Nogle figurer som barnet genkender hurtigt, og som det bliver trygt ved, er for eksempel ansigter og dyr. Hos Legebutikken.dk finder du for eksempel en hæklet uro med dyreansigter og en lille fugl. Smukt hæklet og så endda i økologisk materiale. Om du er til økologi eller ikke, er ikke så vigtigt, men du skal være meget bevidst om, hvad du tager hjem til børneværelset. Der findes mange uroer som ikke lige egner sig til et børneværelse, og når du vælger en hæklet uro, så kan økologimærket godt være det rigtige valg. Tjek altid information om det du køber til barnet eller børneværelset, så er du sikker på kvaliteten.

Vælg altid det bedste til barnet

De hæklede uroer er meget populære hos mange forældre, og de vækker også stor begejstring på børnene, hvis man skal tage deres reaktioner for givet. Og det skal man jo. Hvis du selv leder efter en uro i et holdbart, blødt og lækkert materiale, så er de hæklede varianter et godt bud. Du skal altid tænke på barnet først og lidt mindre om det matcher med farverne på tapetet. Er uroen interessant nok, er der farver i den, og er materialet blødt nok, når barnet får fingre i det?  Vælg gerne mellem hæklede økologiske uroer, så har du et godt garantistempel. En hæklet uro, kan godt give ro i sjælen.