Puslespil til børn

Puslespil til børn fås til alle aldre, og der findes et kæmpe udvalg i det populære spil. Det er både leg, spil og læring på en gang, og alle børn har stor glæde af det. Det har voksne som sådan også, men særligt når aktiviteten foregår sammen med børnene. Børn kan sagtens sidde og sysle med et puslespil helt alene, med ved at en voksen blander sig, så sker der noget specielt, som vil gavne og følge barnet i lang tid frem. Det handler nemlig om samarbejde og fælles mål og glæder. Uden at man tænker over det, så har puslespil til børn en meget vigtig funktion i mange henseender. Du vil kunne se, hvilken alder det enkelte puslespil er egnet, som for eksempel hos Puzzleshop.dk, hvor de har et Disney puslespil til tre års alderen.

Stimulering

Et puslespil stimulerer mange sanser hos barnet, og allerede helt tidligt. Selv de små puslespil for de helt unge børn, ja selv babyer, har nogle særlige egenskaber. Øjet og synet bliver stimuleret ved farverne og billederne, og giver lyst til at røre, føle – det taktile, og det motoriske og koordinering ved at tage fat om og anbringe den rigtige brik det rigtige sted, og mange flere. Det er altså vildt mange ting der sker med barnet, når der skal leges med puslespil.

Lidt senere i forløbet kan du sætte ord på figurerne, til sproglæring, og senere igen til for eksempel at tælle brikkerne og så videre. Der er altså mulighed for udvikling i legen med puslespil for børn, så ikke en dag med brikkerne bliver ens.

Leg og fortælling

en anden super funktion med puslespil er, at hver en brik kan fortælle en historie. Prøv selv at finde en brik, og så fortæl en lille opfundet anekdote som er fri fantasi. For eksempel har Babygear.dk et knoppuslespil med ting fra en bondegård, og her kan du tage brikken med grisen, og så øve ordet gris, og fortælle en lille historie om grisen. Senere, når barnet bliver lidt ældre og kan tale, så kan barnet fortælle historier om andre brikker eller hele puslespillet.

Sprog og tælle

Efterhånden som barnet bliver lidt ældre og motiveret for at lære mere, Så kan du begynde at tælle brikker, og meget mere. Puslespillet hos Barnets Verden med bilerne er et godt bud på et spil, hvor man både kan træne sprog og tælle brikkerne som skal lægges, og dermed stimulere barnets kognitive sanser.

Uanset hvilket puslespil til børn du vælger, så hav hele tiden for øje, at der er rigtig meget værdi i et enkelt puslespil. Så hvis du betaler lidt ekstra for et i særlig høj kvalitet, og det bliver brugt meget, så får både barnet og familien meget mere for pengene. Et billigt puslespil fra supermarkedet har for eksempel ikke nær så holdbare farver, og så bliver det slidt meget hurtigere, end et af god kvalitet. Det hænger sammen lige som så mange andre varer, og så skal du også huske, at de sunde legeting og puslespil heller ikke er behandlet med alle mulige kemikalier.