Gør børneværelset smart og moderigtigt

Når du skal indrette dit barns børneværelse, er det vigtigt at tænke i to forskellige baner. Først og fremmest skal børneværelset være smart, moderigtigt og stimulerende – men derudover skal det også være praktisk. I denne artikel får du tre gode råd til, hvordan du bedst muligt kan skabe et eventyrlystent børneværelse, som ligeledes er aldeles praktisk.

Spørg dit barn til råds

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at børneværelset er dit barns mekka – og ingen andres. Også derfor er det vigtigt, at du spørger dit barn til råds, når du går i gang med børneværelset – det er trods alt barnet, som skal bruge mange sjove timer på børneværelset, og ikke dig som forælder.
Hvis du har en lille pige, som elsker prinsesser og lyserød, så skal du have dette med i dine overvejelser, når du designer børneværelset. På denne måde vil dit barn elske at opholde sig på værelset, da det falder lige i dets smag. Et eksempel på, hvordan du kan indrette et børneværelse med prinsessetema, er med en smuk sengehimmel over sengen. Med en sådan sengehimmel vil din datter føle sig som en lille prinsesse og elske at blive puttet i sin egen seng. Hos BabySam kan du finde et stort udvalg af fine sengehimler i mange forskellige farver og designs. Find det her.

Plads til opbevaring og leg

Selvom det er meget sjovere at indrette børneværelset med små, smarte nips og fine farver, er det også vigtigt at tænke praktisk. Et børneværelse skal nemlig kunne rumme både opbevaring og plads til leg. Også derfor er det en god idé at holde store dele af gulvet frit på børneværelset, så dit barn har god plads til at lege og boltre sig på. Opbevaringen kan du flytte ind i store kommoder eller skydeskabe, som ikke tager legepladsen fra barnet. Husk desuden, at disse altid skal fæstnes til væggen, så du ikke risikerer dit barns sikkerhed. Hvis du allerede nu føler, at børneværelset er proppet med hyggeligt nips og ubrugte møbler, er det en god idé at rydde op og smide ud til storskrald. Der tilbydes afhentning af affald her.

Giv plads til udfoldelse

Børneværelset er dit barns frirum og der, hvor det har plads til alenetid og udfoldelse af alverdens gode ideer. Selvom det er barnets ansvar at være kreativ, er det dit ansvar at skabe grobund for de kreative udfoldelser. Dette kan du for eksempel gøre ved at udstyre børneværelset med et fint skrivebord og papir og blyant, klar til kreative tegninger eller måske lektielavning i fremtiden. Du kan ligeledes udstyre værelset med sjovt og lærerigt legetøj, som for eksempel kan fremme læringsprocessen når det kommer til regning eller stavning.