Gør dit barn klar til skolestart

I øjeblikket er det sommerferie, men årets skolestart nærmer sig med hastige skridt. For mange børn markerer dette en vigtig overgang fra livet som børnehavebarn til livet som skolebarn. Dette er en vigtig milepæl i barnets liv, og derfor er det vigtigt, at man som forælder får givet dem optimale vilkår for at starte i skole. Nogen børn glæder sig til at starte i skole, mens andre er nervøse. Der er dog visse gode råd som alle forældre kan følge, og dem kan du læse mere om her.

Tal om skolestarten

Som voksen ved du naturligvis, hvad skolestarten indebærer, men det gør dit barn ikke nødvendigvis – heller ikke selvom barnet har ældre søskende. Derfor er det en rigtig god idé at snakke indgående om skolestarten, så barnet ved præcis, hvad det kan forvente.

Når du taler med dit barn om skolestarten, så lad gerne barnet stille spørgsmål. Det er nemlig meget tænkeligt, at barnet undrer sig over ting, som du slet ikke har overvejet.

Vis din egen interesse

Dit barn forstår ikke nødvendigvis, hvorfor skolestarten er vigtig, og det kan være svært at forklare det. Du viser bedst barnet, at det er vigtigt, ved at du selv viser en stor interesse for skolestarten.

Børn lader sig nemt påvirke af deres forældre, og det gælder også entusiasme. Forsøg derfor at være så interesseret og entusiastisk som muligt i forhold til skolestarten. Det øger chancen for, at dit barn får en god start og glæder sig til første skoledag.

Vælg skoletaske sammen

Barnets første skoletaske er en stor begivenhed, og det er en rigtig god idé at inddrage barnet i valget. Markedet byder i dag på et væld af forskellige skoletasker, så der er nok at vælge imellem.

Som forælder skal du sørge for, at skoletasken sidder ordentligt på barnets ryg. Det betyder, at den skal sidde tæt ind til kroppen, og den bør have tykke stropper, som giver en god støtte. En god skoletaske mindsker risikoen for, at de barn kommer til at døje med ryggen som følge af for meget vægt.

Når du har sikret, at kvaliteten på en skoletaske er i ordne, kan barnet frit vælg skoletasken ud fra udseendet. Du deler måske ikke smag med dit barn, og det behøver du i princippet heller ikke. Det vigtigste er, at dit barn er glad og tilfreds med sit valg.

Hvis du vil samle inspiration til skoletasker, kan du se meget mere her. En god skoletaske behøver ikke koste en formue, og langt de fleste børneskoletasker er af god kvalitet i dag. Dårlige tasker sælger simpelthen ikke godt nok, fordi de danske forældre er kræsne forbrugere.

Find pænt tøj

Ligesom voksne kan nogen børn være nervøse, når de skal møde nye mennesker. Det kan gøre første skoledag til en oplevelse, som giver stor grund til usikkerhed hos barnet. Som forælder er det vigtigt, at du får snakket med barnet om oplevelsen, men det er ikke altid nok.

Nyt og pænt tøj kan hjælpe til at give dit barn mere selvtillid, hvilket gør først skoledag til en bedre oplevelse. Derudover får du også nogle dejlige billeder fra dagen. Det behøver ikke være dyrt tøj, og du kan sagtens købe det på udsalg. Det vigtigste er bare, at dit barn selv synes, at de er pænt eller sejt klædt på. Hvis du er interesseret, så følg følg linket her til udsalget på kvalitetstøj til dit barn.

Skriv en kommentar